Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Email marketing is nog steeds effectief

Ik hoor nog steeds mensen klagen over de vele emails en email nieuwsbrieven die men ontvangt.  Zelfs na het spamverbod dat eerder dit jaar van kracht ging, komt er nog best het een en ander binnen.  Wat ik -als ontvanger- ook heb ontdekt, dat sommige berichten juist wel welkom zijn, vooral de berichten over mijn vakgebied, online B2B marketing. Vaak te druk om zelf te gaan Googlen naar het laatste nieuws, dus als het je wordt toegestuurd, tja, dan is het dus toch welkom. Mits de inhoud interessant is!

En zo lees ik geregeld de updates van Jeffrey Gitomer over sales en de mails van Marketingsherpa. Super interessant, bovendien echt uit het marketing-leven gegrepen voorbeelden en verhalen. Uiteindelijk zijn we allemaal naar inspiratie op zoek, of dit nu is over de laatste trends in het genereren van leads, whitepaper marketing, videotestimonials of het laatste in social media.

Tot slot even terug naar email marketing, vanuit de marketeer gezien is dit nog altijd een hele effectieve manier. Vooral omdat het relatief goedkoop is en vooral ook meetbaar. Het is geweldig om te kunnen zien wat klik rates zijn, hoe men wel in het ene onderwerp en minder in het andere onderwerp geinteresseerd is en dit te kunnen tracken op naam en toenaam. Geweldig toch?!

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.