Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

De 9 Basisprincipes van Content Marketing in B2B

Content marketing is het onderwerp van dit artikel. En omdat we  graag rijtjes scannen (de top 10 tips, de 5 stappen van…., etc.) behandelen we vandaag de 9 basisprincipes van content in B2B marketing.

Voor wie deze top 9 naar meer smaakt is ons videofilmpje over content marketing ook een aanrader!

1.
Het gaat niet om jou
: Zet de content, een topic of een klant centraal en denk daarbij aan wat een ander interessant vindt om te zien, lezen of doen. Je wilt ten slotte de aandacht van jouw doelgroep vasthouden en dat is in B2B marketing een grote uitdaging omdat in de meeste sectoren de concurrentie groot.

2.
Kies een hot topic en blijf daarbij
: Wissel niet te snel van het ene naar het andere onderwerp. Je kunt een onderwerp heus een kwartaal of soms langer ‘uitbuiten’. Het blijkt veel effectiever om wat langer stil te staan bij dat ene zorgvuldig gekozen onderwerp.

3.
Zoek iets wat anderen nog niet doen
: Het is heel gemakkelijk om iets van een ander te kopiëren, maar daarmee sla je de plank mis! Probeer origineel en authentiek te zijn, doe iets nieuws, vernieuwends of anders. Daarmee val je sneller op en bovendien kun je dan oprecht trots zijn op wat je doet.

4.
Wees onafhankelijk
: Verplaats je in de schoenen van jouw B2B-koper en bedenk dan dat die koper iets onafhankelijks wil, oprechte informatie. Geef dit dan ook!.

5.
Wees geloofwaardig
: Verkoop niet iets wat niet bestaat of wat niet kan. Gebakken lucht wordt over het algemeen niet gewaardeerd.

6.
Zet klanten of derden in
: Een overweging waard. Zet eens een ‘derde’ in of een klant. Laat een whitepaper schrijven door een onafhankelijke derde. Organiseer een seminar of webinar met een expert of bestselling auteur.

7.
Denk goed na over een titel
: Die ene titel van jouw artikel, videoclip, webinar of whitepaper is van groot belang. Denk aan hoe zoekmachines zoeken, denk aan door wie je online gevonden wilt worden, kies de juiste termen, de juiste trigger.

8.
Laat zien dat je weet waar je over praat
: En als je dan content produceert en aanbiedt, zorg er dan ook voor dat je je expertise laat zien, dat je een expert bent op jouw gebied, dat je een thoughtleader bent.

9.
Doe iets nuttigs voor je doelgroep
: Vergeet niet voor wie je content produceert en vraag je bij alles af of jouw doelgroep het als nuttig ervaart. Test dit regelmatig, vraag om feed back en schroom niet om je plannen bij te schaven als je merkt dat het anders uitpakt dan je in eerste instantie dacht.

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.