Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Consumentenmarketing vaker in de spotlight dan B2B marketing

Je wordt er continu mee geconfronteerd, consumentenmarketing, we zijn ten slotte allemaal consument. En ook al werkt het net anders dan in de business-to-business, toch kun je soms inspiratie opdoen ideeen krijgen. TV-commercials, het Kruidvatkrantje, de Nederlandse Spoorwegen, de manier waarop er online veel games worden gespeeld, boeken die de markt op worden gezet, de campagnes van de supermarkten.

 

Er zit een bron van denkvermogen achter en de initiatieven werken niet altijd, maar als ze succesvol zijn, dan is het ook meteen groots en bekend. Denk aan de voetbalkaartjes van Albert Heijn.

In B2B marketing blijf je vaak hangen in je eigen industrie met je succesvolle campagnes. Als er weer een nieuwe software-release verschijnt weet vaak alleen je directe doelgroep dit. Op zich geeft dat niet, dat is vaak ook juist de bedoeling.

Maar, zou het niet leuk zijn om die best-practices in de B2B marketing te kunnen delen? Wat in de IT werkt, zou ook in de medische of finance sector kunnen werken en vice versa.  Op 31 maart  organiseren we het B2B Marketing Forum. Kunnen we eindelijk eens landelijk ervaringen delen en aandacht geven aan winnaars van een eerste echte Nederlandse B2B Marketing Award.

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.