Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Blog overzicht

Jouw lead machine loopt als een trein. De ene na de andere potentiële klant lever je aan bij jouw sales collega’s. En nu is het afwachten op die eerste deal, toch? Maar die deals blijven uit en sales klaagt over de kwaliteit van de leads die jij hebt aangeleverd. Herkenbaar?

Lees verder

Een zakelijke koper beïnvloeden is niet makkelijk. Volgens Gartner zou je daarom jouw strategie moeten aanpassen naar buyer enablement. Wat dit is, wat het oplevert en hoe je het aanpakt, vertellen we je in dit artikel.

Lees verder

Hoe volwassen is jouw marketing? En op welke vlakken kun jij nog vooruitgang boeken? spotONvision ontwikkelde een leadgeneratie maturity model waarmee je jezelf kunt toetsen.

Lees verder

Er wordt nu veel gesproken over Artificial Intelligence in marketing automation. De verwachtingen zijn hoog gespannen. De ene marketeer kijkt uit naar de mogelijkheden van AI en voor de ander is het een eng begrip. ‘Gaat het ons werk overbodig maken?’ ‘Worden we vervangen door robots?’

Lees verder

“Connecting the dots gaat over het begrijpen van je klant. Het gaat over het samenbrengen van data en inzichten die je hebt en dit te gebruiken om je relatie met je klanten te verbeteren. Door je klanten beter te begrijpen, kun je hun op een meer gepersonaliseerde manier van dienst zijn.”

Lees verder

Hoe blijf je succesvol én ‘game changing’ in B2B? Een uitdaging waar iedere marketeer voor staat. Internationale B2B key notes en regionale pioniers delen, vanaf het B2B Marketing Forum podium, hun tips over de juiste metrics, slim samenwerken en flexibiliteit.

Lees verder

Eén van de onderwerpen tijdens de ronde tafel sessies van spotONvision is account-based marketing (ABM). De vraag die deze keer centraal staat is ‘Hoe bepaal je de ROI van ABM?’ Uit onderzoek is meerdere malen gebleken dat ABM meer oplevert dan reguliere marketingacties, maar hoe werkt dat in de praktijk?

Lees verder

Shimon Ben Ayoun sprak tijdens het B2B Marketing Forum met Jamie Anderson. Jamie is President of EMEA Digital Experience bij Marketo. Tijdens dit gesprek gaat hij in op de impact van digitalisering op marketing en deelt een waardevolle B2B Marketing tip.

Lees verder

Business partners die van invloed zijn op je customer experience, veel B2B-bedrijven hebben ermee te maken. Doe jij je uiterste best om jouw klant een wow-ervaring mee te geven, gooit een partner binnen de journey van jouw klant wellicht ongevraagd roet in het eten.

Lees verder

Shimon Ben Ayoun ging tijdens het B2B Marketing Forum in gesprek met Tiffani Bova, Global Customer Growth & Innovation Evangelist bij Salesforce en Wall Street Journal bestseller auteur van het boek Growth IQ. Tiffani vertelt over haar kijk op de samenwerking tussen marketing en sales en gaat dieper in op het belang van customer experience.

Lees verder