Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Benut Eloqua beter in 2019: 4 innovaties

Wil je weten wat het nieuwe jaar voor jou als Eloqua gebruiker gaat brengen? spotONvision haalde het laatste nieuws voor je op in Londen bij het jaarlijkse Partner Advisory Board. Oracle vraagt elk jaar een selectie van partnerbedrijven om feedback en presenteert tegelijkertijd de roadmap voor het volgende jaar.  

2019 wordt een mooi jaar! Er staan verschillende innovaties op de planning die impact gaan hebben op de relevantie van je marketingcommunicatie, personalisatie en meer inzicht geven in je account-based marketingactiviteiten. Gebruik je Eloqua voor je marketing automation? Benut het systeem dan nog beter met de volgende vier innovaties: 

1. Subscription management embedded in alle Marketing Cloud services 

Veel marketeers worstelen er nog steeds mee; de gevolgen van de AVG (Algemene Verordering Gegevensbescherming) op de omvang van hun marketingdatabase. Een van de strategieën waar bedrijven in B2B steeds vaker voor kiezen, is een strategisch opgezet ‘subscription management’. Subscription management maak het mogelijk om voorkeuren van prospects, webbezoekers en klanten af te vangen en alleen te communiceren over onderwerpen die jouw contacten interessant vinden. Nu biedt Eloqua al de mogelijkheid om een zogenaamde preference pagina te maken om content voorkeuren vast te leggen. Volgend jaar komt daar de mogelijkheid bij om preferences af te vangen en te gebruiken in alle Marketing Cloud services zoals Eloqua, Responsys en Bluekai. 

2. Account-based marketing in Eloqua 

Waar andere marketing automation tools al inzetten op account-based marketing, volgt Oracle aankomend jaar ook. Met een aantal aanpassingen in Eloqua wordt het ook hier mogelijk om campagnes op accountniveau in te richten en te monitoren. Hiermee kun je geautomatiseerd target accounts te nurturen en op accountniveau inzicht te krijgen in de waardering van je content. Ondanks dat nog niet helemaal duidelijk is wat de mogelijkheden van het nog te introduceren ‘ABM centre’ zullen zijn, weten we wel dat het in 2019 mogelijk wordt om predictive leadscoring op accountniveau in te kunnen zetten.  

3. Direct posten vanuit Eloqua op social media 

Posten van berichten op LinkedIn, Facebook en Twitter vanuit Eloqua was nog niet mogelijk. Daar komt verandering in! Oracle beseft dat social integraal onderdeel is van je marketingaanpak en het op een plek orkestreren van social interactie hoort daarbij. Op de roadmap wordt ook deze feature genoemd en alhoewel we de exacte vorm nog niet weten, verwachten we dat je hiermee minimaal social posts kan posten, plannen en monitoren.   

4. Artificial intelligence in Eloqua zet data om in inzicht 

Artificial intelligence (AI) leek het afgelopen jaar ‘the hottest thing’ in marketingland. Heb je nog geen inzichten verworven in AI? Dan gaat Eloqua je helpen. Eloqua zal ook in 2019 stappen maken op het gebied van artificial intelligence om zo veel gerichter en effectievere marketing te kunnen voeren.  

We kunnen in Eloqua een aantal vernieuwingen verwachten, als: 

  • ‘send-time optimisation’, waarbij grote hoeveelheden data worden gebruikt om de beste tijd voor jouw emailverzending te bepalen;
  • ‘success forecasting’ op segment niveau; voorspelling van open rate en click through rates;  
  • het testen van scenario’s/ playbooks in het Campagne Canvas.

Wil je lezen wat er in de laatste release van Eloqua aan nieuwe functies bij is gekomen, of de plannen voor de volgende releases horen, gebruik dan deze twee links:

Meer weten over deze vernieuwingen in Eloqua? Of hulp nodig om jouw marketing automation activiteiten nog effectiever in te richten? Neem dan contact met ons op. 

Buyer persona contact spotONvision

Hulp nodig?

Neem contact met ons op!

Meer weten over deze vernieuwingen in Eloqua? Of hulp nodig om jouw marketing automation activiteiten nog effectiever in te richten?

NEEM CONTACT MET ONS OP

Mariëlle Meijwes

Mariëlle Meijwes is Senior Marketing Programme Manager bij spotONvision. Zij houdt zich bezig met buyer persona's, contentmarketing, leadgeneratie en marketing automation. Deze kennis gebruikt zij om B2B-organisaties te helpen bij het optimaliseren van hun contentmarketingstrategie.