Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

B2B Marketing Barometer 2012

Grootste B2B marketing uitdaging van 2012 is nog altijd ‘nieuwe klanten werven’

Zo begint het persbericht dat TNS NIPO en spotONvision vandaag vrijgeven. Deze conclusie blijkt uit de tweede B2B Marketing Barometer van spotONvision en TNS NIPO, die vandaag gepresenteerd wordt tijdens het B2B Marketing Forum in Amsterdam. Ook blijkt opnieuw dat LinkedIn erg populair is onder B2B Marketeers.

Reg van Steen, TNS NIPO: “Met deze tweede barometer, kan iedere B2B Marketeer zich nu echt spiegelen aan een collega professional. Wij dachten dat de marketeers met name digitale marketingtechnieken als voornaamste uitdaging zouden zien. Nu blijkt dat de digitale ontwikkeling nog steeds ondergeschikt is aan de traditionele uitdagingen voor marketeers.”

De barometer 2012 kun jegratis downloaden.

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.