Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Sales enablement

Wat is sales enablement?

Iedere marketeer wil graag bijdragen aan het succes van sales. Bij sales enablement draait het om marketingactiviteiten en -programma’s die de salesafdeling en sales in het algemeen, ondersteunen. Doel is dat sales effectiever en succesvoller tijdens het koopproces kan engagen met een koper en de deal sneller kan sluiten.

Hoe kan je de bijdrage van marketing aan sales optimaliseren?

Een voorbeeld van informatie die marketing en sales helpt om succesvol te zijn, is inzicht in het gedrag en de uitdagingen van leads of klanten. Ook kan marketing bijdragen aan sales door het creëren van waardevolle content, zoals een artikel, infographic of e-book. Of wellicht is hulp nodig bij offertetrajecten.

Ieder bedrijf en iedere salesafdeling zal andere behoeftes hebben. Het is aan beide afdelingen om hier samen over in gesprek te gaan.

Maia Hemkes

Senior Marketing Programme Manager - spotONvision

“Sales enablement omvat alles wat sales kan ondersteunen om de relatie met de prospect of klant te versterken en om de aandacht van een lead gedurende het hele koopproces vast te houden.”

Waarom sales enablement?

  • Sales enablement zorgt voor een groter aantal gekwalificeerde leads, betere samenwerking tussen marketing en sales.
  • Je wilt voorkomen dat je je bezighoudt, zoals Forrester Research het noemt, met ‘random acts of sales support’, dat wil zeggen dat er op allerlei manieren aan sales wordt gewerkt zonder achterliggende strategie.
  • Je wilt effectief kunnen werken aan interactie en engagement met de prospect en bijdragen aan het sneller sluiten van een deal.

Wat kan spotONvision betekenen?

spotONvision helpt bij het in kaart brengen van informatiebehoeften van de prospect en bij het creëren van processen, plannen, materialen en tools die hierop aansluiten. Op die manier kan spotONvision handen en voeten geven aan sales enablement. Zo kan marketing bijdragen aan sales en vergroot je de kans op marketingsucces. Regelmatig organiseren wij in-house workshops voor marketing en sales om de samenwerking te optimaliseren en bestaande marketingprogramma’s te evalueren en verbeteren. Neem contact met ons op.

B2B marketing webinar

Webinar recording

spotONfriday webinar: Ben jij klaar voor sales enablement?

Sales enablement gaat over het systematisch ondersteunen van sales met informatie, content en tools. Doel is dat sales effectiever en succesvoller tijdens het koopproces kan engagen met een koper en de deal sneller kan sluiten. Maar hoe zorg je ervoor dat marketing dit op een gestructureerde manier kan doen?

BEKIJK RECORDING