Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Act-On marketing automation review – mijn persoonlijke ervaring

Act-On is een SAAS marketing automation platform. Het voorziet kleine en middelgrote bedrijven van de noodzakelijke instrumenten om leads te genereren, te nurturen en ze een score te geven.

Het systeem staat voor gebruiksgemak en is daarom populair onder B2B-marketingteams.

Mijn eerste ervaring met Act-On dateert van bijna een jaar geleden, hoewel het inmiddels veel langer terug lijkt. Dat komt waarschijnlijk door alles wat ik heb geleerd en de vaardigheden die ik heb opgedaan door met het systeem te werken.

Elke dag blijf ik nog steeds nieuwe dingen ontdekken. Ik ben er trots op dat ik inmiddels een gecertificeerde Act-On gebruiker ben. Nieuwe functionaliteiten en een grondige kennis van het systeem houden ons scherp. Het hele gecertificeerde spotONvision team vertaalt deze ontwikkelingen en kennis naar de marketingpraktijk van onze klanten.

Als je in algemene zin meer wilt leren over marketing automation, dan raad ik je aan het artikel van mijn leidinggevende, Shimon Ben Ayoun te lezen: ‘Hoe marketing automation software zorgt voor meer engagement in B2B’.

Act-On in vergelijking met andere platformen

Act-On staat bekend als één van de leiders in de G2 crowd’s system comparison board. De waardering voor het platform is hoog en het heeft een groot marktaandeel. Wat resulteert in een algehele score van 4.3 van de 5 sterren. Waar deze cijfers normaal gesproken nogal oppervlakkig zijn, laten ze wel degelijk zien dat Act-On een speler van formaat is op het gebied van marketing automation.

Onlangs heeft Act-On enkele belangrijke verbeteringen doorgevoerd en nieuwe verbeteringen aangekondigd. De manier waarop je formulieren kunt bouwen in Act-On is enorm verbeterd. Ook kun je de vragen en de look & feel van het formulier laten afhangen van de antwoorden die men geeft. De rapportagemogelijkheden worden uitgebreid én we krijgen de beschikking over nieuwe functionaliteiten zoals predictive e-mails, de Act-On universiteit en engagement insights.

We wilden een paar van die nieuwe functionaliteiten uitlichten en daarmee de keuze voor Act-On verklaren. Het platform geldt binnen spotONvision als één van de best gewaardeerde marketing automation systemen.

Wat waarderen wij het meest van Act-On?

  • Veelzijdig: Act-On is een veelzijdig systeem. Het voorziet gebruikers van contact management capabilities, evenals alle instrumenten die een organisatie nodig heeft om zijn sales- en marketingdoelen te bereiken.
  • Gemak van integratie met CRM-systemen zoals Salesforce en SugarCRM maken lead scoring, progressive profiling en het inzichtelijk maken van de ROI vrij eenvoudig.
  • Real-time inzichten: De website prospector kan actueel inzicht bieden in de ondernomen activiteiten op jouw website. Dit kan verspreid over meerdere domeinen. Gekoppeld aan Google Analytics hebben we daarmee een krachtig instrument in handen, waarmee wij onze marketingkeuzes kunnen onderbouwen.
  • Klantondersteuning: Eén van de grootste voordelen voor ons als Act-On partner, is de ondersteuning die wij krijgen. Onze klanten hebben vaak te maken met hele specifieke problemen. Aangezien iedere klant eigen behoeftes heeft en de software net weer iets anders gebruikt, kunnen we nooit alles weten. Als we er zelf niet uitkomen en hulp nodig hebben, dan staat het support team van Act-On voor ons klaar om te helpen.
  • Gebruikersgroep: Act-On heeft recent de lancering van een ‘beta community’ aangekondigd. Dit is een onderdeel dat al wordt aangeboden door de meeste marketing automation platformen. Het is goed nieuws dat Act-On gebruikers daardoor kunnen profiteren van de reeds opgedane kennis en ervaringen van anderen.

Wat vinden we minder goed aan het systeem?

De enige opmerking die ik heb over Act-On zijn de beperkte rapportagemogelijkheden. Vanaf het begin was duidelijk dat dit onderdeel beperkingen heeft. Zelfs als je toegang hebt tot de Enterprise Data Studio, dan is het nog steeds veel werk om bepaalde inzichten te verkrijgen. De mogelijkheid om over individuele formulieren en e-mails te rapporteren was wel beschikbaar, maar de optie om verschillende middelen te bundelen binnen één campagne kost veel moeite.

We hadden een manier nodig om alle formulieren en e-mails te koppelen aan specifieke campagnes. Door de data studio te gebruiken waren we in staat om gedragspecifieke data af te leiden. Dit hielp ons om de verschillende onderdelen van een campagne te combineren en zo een totaalbeeld te krijgen hoe elk onderdeel van een specifieke campagne scoorde.

Helaas bleek dit niet genoeg. We zijn daarom nog steeds actief op zoek naar een gestandaardiseerde manier waarop we over campagne activiteiten kunnen rapporteren. We zijn echter verheugd dat Act-On druk bezig is om dit gat te dichten en binnenkort met nieuwe innovatieve raportagemogelijkheden komt.

Wil je meer weten over Act-On en wat het systeem voor je organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via info@spotonvision.com of bel naar +31 (0)20 705 58 88.

ebook-marketing-automation

Download het e-book

Marketing automation in B2B – De business case

In dit e-book lees je alles over de business case van marketing automation. Met automation tools kunnen marketeers resultaatgerichter en efficiënter te werk gaan, en kan de ROI van marketing inzichtelijk worden gemaakt.

DOWNLOAD HET E-BOOK

Harry Castle

Leveraging technology trends to generate measurable business impact for marketers.