Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Account-based marketing of demand generation?

Wanneer kies je nou voor account-based marketing (ABM) of demand generation? Deze vraag wordt vaak gesteld. En hetgeen dat vaststaat is dat account-based marketing en demand generation een fundamenteel andere aanpak vereisen.

Key accounts centraal bij ABM

Account-based marketing (ABM) is een B2B-strategie waarin je een vooraf bepaalde groep bedrijven bewerkt met op maat gemaakte persoonlijke sales- en marketingcampagnes. ABM is een strategische benadering waarbij sales en marketing samenwerken en focussen op een groep key accounts. Je focust hier dus op accounts en niet op individuen.

Demand generation

Demand generation is vooral interessant als je een lang koopproces hebt. Bij demand generation probeer je potentiële klanten te engagen en te nurturen, zodat je een relatie met ze opbouwt. Bij deze aanpak is het belangrijk dat je goede content hebt, er een goede samenwerking is tussen marketing en sales en dat je marketing automation goed is ingericht. Bij demand generation focus je op individuen.

Omdat er in B2B vaak meerdere beslissers betrokken zijn bij het aanschaffen van ‘dure’ producten of diensten, is account-based marketing steeds vaker een interessante strategie.

Ingrid Archer, Managing Partner bij spotONvision, legt in onderstaande video dieper uit wat het verschil is. Ook vertelt zij meer over de kracht van de twee aanpakken en de rol die sales hierin speelt.

Checklist

B2B leadgeneratie maturity model

Er komt veel kijken bij het komen tot geoliede leadgeneratie. Hoe volwassen is jouw marketing? En op welke vlakken kun jij nog vooruitgang boeken? Deze checklist is een goede oefening om met je marketingteam te doorlopen.

DOWNLOAD NU

Natascha Olofsen

Buyer journey's in kaart brengen, campagnes uitdenken en marketingstrategieën aanscherpen - dat tovert een lach op mijn gezicht.