Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Marketing analytics & dashboards

Wat zijn marketing analytics?

Dé grote uitdaging waar CMO’s in B2B voor staan is om de drijvende kracht achter de winstgevendheid van hun organisaties te worden en te blijven. Hiervoor is het noodzakelijk dat marketing toegang heeft tot informatie die inzicht geeft in hoe marketing presteert ten opzichte van gestelde doelen en wat marketing kan doen om resultaten continu te verbeteren. Idealiter heeft de marketeer een overzichtelijk dashboard.

Om verbeteringen door te voeren hebben bedrijven in ieder geval een end-to-end marketing meetmodel nodig. spotONvision helpt marketing executives bij het ontwerpen en implementeren van marketing meetmodellen en dashboards, en bij het monitoren en optimaliseren van marketingresultaten. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

HELP ME OP WEG

Meten van de customer journey

Bedrijven met een customer journey management programma presteren aanzienlijk beter dan bedrijven die dit niet hebben. Dit komt omdat succesvolle customer journey management programma’s leiden tot meer omzet uit cross-sell en upsell programma’s, meer omzet uit klantaanbevelingen en meer teruggewonnen klanten.

Veel marketing executives hebben moeite met het managen van de customer journey en met het meten van resultaten. Veelgehoorde vragen zijn:

  • Hoe kunnen we customer journey programma’s opzetten en monitoren?
  • Hoe weten we welke aanpak werkt voor welke persona?
  • Hoe weten we welke marketingmiddelen succesvol zijn in welke customer journey fase?
  • Hoe kunnen we resultaten optimaliseren?

spotONvision heeft specifiek voor B2B-marketeers een methode ontwikkeld die helpt bij het meten en optimaliseren van customer journey programma’s.

Waarom een marketing dashboard?

Marketeers gebruiken marketing performance dashboards om inzicht te krijgen in marketingresultaten op het gebied van campagne performance, sales pipeline performance, customer performance en algehele marketing performance.

Er zijn meerdere soorten performance dashboards:

Strategische dashboards

Deze dashboards bevatten informatie die marketing en senior executives in staat stellen om marketing performance te evalueren en deze op eenvoudige, visuele wijze te communiceren naar stakeholders binnen de organisatie.

Tactische dashboards

Tactische dashboards zijn dashboards die door de marketingteams gebruikt worden om resultaten van campagnes te evalueren en te communiceren.

Starten met marketing performance dashboards?

Wil je aan de slag met marketing performance dashboards om helder inzicht te krijgen in de prestaties van marketing? Of wil je meer informatie over marketing performance dashboards? Neem dan contact met ons op.

MPM survey

Download het rapport:

‘Kunnen B2B-marketeers ROI aantonen?’

In een onderzoek naar de status van B2B marketing performance management in Nederland spraken we met CMO’s en marketingdirecteuren van 26 toonaangevende B2B-bedrijven. Voor welke uitdagingen staan B2B-marketeers tegenwoordig in het bewijzen van hun waarde voor het bedrijf? Hoe meten zij de ROI van marketing en wat zijn best practices van marketing performance management in B2B? Vind het antwoord op deze vragen in het rapport.

DOWNLOAD HET RAPPORT