Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Contentmarketing

Wat is contentmarketing?

‘Content is king’ wordt weleens geroepen. En zeker in B2B is dat waar. Het is namelijk de bepalende factor in je contentmarketingstrategie. Wanneer je inzicht in de koper en het B2B-koopproces hebt, kun je thema’s en content bepalen en dat vervolgens perfect afstemmen op iedere fase van het koopproces. spotONvision noemt dit ‘contentmapping’. Zorg ervoor dat je voor elke fase in het koopproces content beschikbaar hebt.

Met de juiste content kun je nieuwe leads genereren en jezelf profileren als thought leader. Denk hierbij aan content in de vorm van e-books, webinars, video’s, whitepapers en artikelen. Hulp nodig bij je contentmarketing? Neem dan contact met ons op.

HELP ME OP WEG

Contentmarketingstrategie

spotONvision maakt gebruik van zes stappen om contentmarketing tot een succes te maken. We ondersteunen je bij alle stappen; vanaf het krijgen van inzicht in de koper, tot het mappen en creëren van content en het recyclen van bestaande content.

1. Buyer persona’s

Voor B2B-marketeers is het van cruciaal belang om inzicht in de koper te hebben en te weten welke beslissers een rol spelen in het koopproces.

2. Content mapping

Wanneer je een duidelijk beeld hebt van de ‘buyer journey’, is het belangrijk om thema’s en content te bepalen die aansluiten op de informatiebehoeften van de koper. Zo creëer je relevante contactmomenten en verhoog je de kans op succes, conversie en omzet.

3. Contentcreatie

Hoe maak je relevante content? Hoe zorg je ervoor dat je precies datgene maakt, waar je doelgroep naar op zoek is.

4. Contentpromotie

Content moet je niet alleen ontwikkelen, maar ook promoten. Daar zijn heel veel verschillende manieren voor, maar welke vorm is eigenlijk het meest succesvol?

5. Contentmarketing metrics

Resultaten moeten zichtbaar zijn. Het succes van een marketingstrategie is daar namelijk van afhankelijk. De vraag is dus: hoe meet je resultaten? Door kritisch naar de content en het respons te kijken, krijg je als marketeer meer inzicht in het resultaat. Met die kennis kun je de volgende marketingcampagne inplannen.

6. Contentcreatie & -recycling

Je hoeft niet constant het wiel opnieuw uit te vinden. Bij het opzetten van een nieuwe marketingcampagne zou je allereerst moeten kijken naar welke bestaande content in je organisatie aanwezig is en of dit hergebruikt kan worden.

Starten met contentmarketing?

Wil je starten met contentmarketing of wil je het naar een hoger niveau tillen? spotONvision was het eerste bureau in Europa dat contentmarketing op een structurele en effectieve wijze wist in te zetten. We delen onze ervaringen graag met jou. Neem contact met ons op als je ermee aan de slag wilt.

starten met contentmarketing cover

Download het ebook

Starten met contentmarketing

Wil je graag dat je doelgroep naar jou toekomt? En wil je stoppen met het produceren van de zoveelste brochure? Maak dan gebruik van de contentmarketingstrategie en bind jouw klanten aan je organisatie. In dit eBook lees je praktische tips, succesverhalen en hoe je contentmarketing succesvol inzet.

DOWNLOAD HET E-BOOK