Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Aan de slag met account-based marketing

Definitie van account-based marketing

Account-based marketing, ook wel ABM genoemd, is een B2B-marketingstrategie waarbij je een vooraf bepaalde groep bedrijven gaat bewerken met op maat gemaakte persoonlijke sales- en marketingcampagnes.

Is account-based marketing werkelijk iets nieuws en is het anders dan reguliere marketing?

Sommige bedrijven doen al jarenlang aan account-based marketing. Het is in die zin niets nieuws, waarom nu zo populair?

Dat komt omdat er nu meer tools zijn om accounts met maatwerk systematisch te benaderen. Bovendien neemt de kracht van inbound marketing wat af en kost het meer moeite tegenwoordig om de ROI van marketing aan te tonen. De ROI van marketing neemt toe naarmate je doelgerichter te werk gaat, en dat doe je met een account-based benadering.

Is account-based marketing iets voor mij?

Als er een goede relatie en samenwerking tussen het sales- en marketingteam is, en je wilt gezamenlijk optrekken om bepaalde accounts binnen te gaan halen, dan is ABM iets voor jou. Je hebt een beperkte groep accounts in gedachten om je op te richten, en de DMU is complex.

Account-based marketing doe je hand-in-hand en omdat je erg dichtbij de specifieke accounts komt, kun je dit als marketeer niet zonder de kennis en hulp van salescollega’s doen.

Is er een goede relatie tussen sales en marketing?

Ja

Je bent klaar voor je eerste ABM campagne. Start NU!

Als je een kleine groep accounts wilt bereiken, dan kun je het best beginnen met de volgende zaken:

  • Bepaal jouw focus accounts
  • Breng de relevante contacten binnen die accounts in kaart
  • Verzamel inzichten en informatie over de accounts
  • Stem je content af op de buyer persona’s binnen de DMU’s van de accounts
  • Rol account-specifieke campagnes uit.

Nee

Begin niet met ABM voor de relatie tussen marketing en sales goed is. Goed kunnen samenwerken kost tijd en energie van beide partijen. Bespreek de business strategie en stem daar je gezamenlijke doelen op af.

Bedenk samen of account-based marketing bij jullie past.

Meer weten over account-based marketing?

Meer weten over account-based marketing? spotONvision helpt je graag met jouw ABM-plannen. Neem gerust contact met ons op via info@spotonvision.com of bel 020 705 58 88.

masterclass

Masterclass

Account-based marketing

Account-based marketing is een ware trend binnen B2B-organisaties. Waar komt deze opmars vandaan? In de praktijk blijken grote klanten steeds lastiger te bereiken met generieke marketingprogramma’s. In deze masterclass maak je kennis met de basisprincipes van account-based marketing.

MELD JE AAN