Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

10 ideeën om videomarketing in te zetten

Dankzij internet en social media is videomarketing is steeds meer binnen handbereik. Online video blijft groeien, in B2B marketing wordt online video door 50% van de bedrijven al geregeld ingezet.
Naast de traditionele customer testimonial en het filmpje van de eigen CEO, zijn er inmiddels tal van andere manieren om video in te zetten. Hieronder 10 inspirerende manieren op een rij.

 

  1. Interview eens collega’s van R&D of productontwikkeling over nieuwe producten en technologieën en hoe dit de business kan veranderen.
  2. Maak een Questions & Answers sessie met een van de managers over hoe bijvoorbeeld kosten steeds beter bespaard kunnen worden door gebruik van jouw product of dienst, doe dit op een interactieve manier, laat de spreker over de werkvloer lopen, of film op verschillende plaatsen.
  3. Maak enkele klantentestimonials, laat jouw klant voor de camera uitleggen waarom ze met jou in zee zijn gegaan en hoe hun uitdagingen daarmee zijn opgelost. Doe dit niet op een standaard manier met een witte muur en een plant op de achtergrond. Wees creatief!
  4. Gebruik video als uitnodiging; dit kan ook met animatie. Of met een een verassende mix van video en animatie.
  5. Integreer video in je datasheets of brochures, technologie is hiervoor beschikbaar.
  6. Maak een video van je evenementen, laat het professioneel editen en zet het op je website.
  7. Stuur een korte persoonlijke video mee met een offerte. Vooral in gevallen je iets niet zelf kan presenteren door bijvoorbeeld afstand of beschikbaarheid.
  8. Zet je whitepaper om in een whiteclip, een korte film die de samenvatting geeft van je whitepaper.
  9. Gebruik video als aanvulling van of in plaats van een powerpoint presentatie.
  10. Doe het eens anders. Maak een ‘commercial’, productdemo of een 90-seconden filmpje dat eruit springt.

Laat zien met video dat je een bedrijf bent met echte mensen, met verhalen, met humor, en niet alleen een gebouw met een product. Wees je er bovendien van bewust dat een website met een mix van media vele malen beter wordt gewaardeerd door jouw webbezoeker en ook nog eens door de zoekmachines.

Hulp nodig bij de uitwerking van een van deze ideeën? Aarzel niet contact met ons te op te nemen om hier eens van gedachten over te wisselen.

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.