B2B-marketingbureau spotONvision viert 10-jarig bestaan

[Persbericht] Amstelveen 05 oktober 2016 – Tien jaar geleden, in 2006, werd spotONvision opgericht in Amsterdam door Ingrid Archer en Shimon Ben Ayoun. Twee ervaren marketingprofessionals die, met hun passie voor het aantonen van marketing-ROI, ervoor gezorgd hebben dat Europese bedrijven een ware transformatie ondergingen met betrekking tot hun sales- en marketingactiviteiten. spotONvision was pionier op het gebied van B2B-marketing in Europa. Nog geen enkel ander marketingbureau richtte zich toentertijd op de business-to-business markt.

spotONvision zette zichzelf meteen neer als B2B-marketing autoriteit door BNP Paribas Personal Finance als eerste klant binnen te halen

Al tijdens de eerste jaren merkte spotONvision dat er een sterke behoefte was aan een B2B-marketing community. Een plek waar B2B-marketingprofessionals elkaar konden ontmoeten, bestond nog niet. In 2010 lanceerde het bureau daarom B2B Marketing Forum Benelux.

Ingrid Archer, Managing Partner van spotONvision: “We merkten dat marketeers zochten naar een plek waar ze kennis en inspiratie konden opdoen en richtten daarom het B2B Marketing Forum op. Tijdens de eerste editie van het forum hebben we marketing-guru Seth Godin naar Nederland laten komen als keynote spreker. Sindsdien keert het forum ieder jaar terug en reiken we op deze dag tevens de B2B Marketing Award uit aan de organisatie met de meest bijzondere, unieke of inspirerende B2B-marketingprestatie.”

Inmiddels is het B2B Marketing Forum uitgegroeid tot de ontmoetingsplek voor B2B-marketingprofessionals, waar ze hun kennis en verhalen kunnen delen. Al vele prominente keynote sprekers betraden het podium, zoals Josh Bernoff, Scott Stratten, Nick Southgate en Joseph Jaffe.

Sinds 2010 heeft spotONvision haar aantal klanten, werknemers en omzet bijna ieder jaar verdubbeld

Het spotONvision team, nu bestaande uit 20 B2B-marketing en technologie-professionals, werkt dagelijks aan het oplossen van de marketinguitdagingen van vele grote organisaties in Nederland en het buitenland, zoals: Schiphol, T-Mobile, Marktplaats, Interpolis, Elsevier, EY en Diligent.

Als experts binnen B2B-marketing, heeft het team inmiddels meer dan 500 blogs, artikelen en e-books gepubliceerd en tevens vele webinars en masterclasses gegeven. Mede hierdoor werd spotONvision in 2013 genomineerd voor de B2B Award in de UK in de categorie ‘Thought Leadership’. In 2014 werd spotONvision gecertificeerd door het Buyer Persona Institute, door de hoge kwaliteit van haar buyer persona projecten. Met buyer persona projecten helpt spotONvision haar klanten aan beter inzicht in de behoeften en uitdagingen van hun koper, zodat ze relevante marketingproducten en -campagnes kunnen ontwikkelen.

De afgelopen 10 jaar doorleefde spotONvision dezelfde marketinguitdagingen als haar klanten

Het bureau heeft haar diensten aangepast aan de huidige marktbehoefte door met het bieden van ondersteuning bij marketingstrategie en buyer persona-onderzoek en -advies, als toevoeging op contentmarketing, leadgeneratie en meerdere soorten campagnes.

Momenteel focust spotONvision zich op advies en implementatie van demand generation strategieën, door het combineren van marketingtechnologieën en best practices van ‘smart-campagnes’ die sales en marketing helpen bij het verhogen van omzet.

Managing Partner, Shimon Ben Ayoun vertelt: “Het is onze missie een voorloper te blijven in B2B-marketing. Als thought leader willen we onze kennis gebruiken om onze klanten te laten uitblinken. We willen ze helpen om aan hun stakeholders de ROI van marketing aan te tonen”. Ingrid Archer voegt hieraan toe: “Bij de viering van 10 prachtige jaren, kijken we terug op onze geweldige partnerships en klanten, maar ook op de fantastische projecten en onze gepassioneerde collega’s. We willen iedereen hartelijk bedanken voor deze samenwerking en we kijken uit naar de volgende 10 jaar!”


Deel dit artikel